25
mart.
09

Tigarile electronice, cea mai buna metoda de a renunta la fumat

Tigara electronica a devenit foarte populara dupa ce tot in mai multe locuri de pe mapamond fumatul este interzis, astfel s-a gasit un inlocuitor care in acest caz a fost mai bun decat produsul original(nu contine alte substante toxice in afara de nicotina).

Desi arata ca o tigara adevarata:  varful se aprinde si scoate fum. In realitate insa este un dispozitiv electronic: un mic cilindru garnisit in varf cu un LED, avand in interior o baterie si o capsula ce contine nicotina dizolvata in propilenglicol (lichidul care e vaporizat in cluburi pentru a crea acel fum artificial). De fiecare data cand tragi din tigara electronica, un senzor de presiune activeaza bateria, care alimenteaza o bobina electrica; acesta se incalzeste si, sub efectul caldurii, propilenglicolul se evapora, raspandindu-se in aer, intocmai ca fumul artificial din discoteca.

In manualul de utilizare a tigarii electronice este prezentat un program de renuntare la fumat, metoda lor de a te lasa de fumat.

Metoda in 4 pasi pentru a renunta la fumat:

1. Foloseste cartuse cu continut ridicat de nicotina timp de 6 saptamani, fumeaza ca si cum ai fumat tigari obisnuite.

2. Foloseste cartuse cu continut mediu de nicotina pentru alte 12 saptamani, fumeaza ca si cum ai fuma tigari obisnuite.

3. Foloseste pentru ale 4 saptamani cartuse cu un continut redus de nicotina.

4. In ultimile 2 saptamani fumeaza folosind cartuse fara continut de nicotina si incearca sa renunti la obicei.*

* Daca sentimentul de a trage dintr-o tigara revine foloseste tigara electronica cu un cartus fara continut de nicotina.

„Ţigara electronică e recomandată atât celor care vor să fumeze sănătos, cât şi celor care vor să se lase de fumat. Metoda este practic ca la drogaţi: se scade doza. Se începe de la 16 mg de nicotină, urmează12, 8 şi după aia 2 mg. Schimbarea de doză se face cam la o lună“ – Radu Dăscălescu


1 Răspuns to “Tigarile electronice, cea mai buna metoda de a renunta la fumat”


  1. 1 Viorel
    septembrie 9, 2009 la 2:13 pm

    Cand va veti hotari sa reuntati la “placerea” de a fuma,va asteapta o echipa de sprijin aici :
    http://www.stopfumatul.ro/forum/index.php


Lasă un comentariu


Statistici

  • 2.790 vizitatori
Tigara Electronica
General Health Blogs - Blog Catalog Blog Directory